شبکه بهداشت و درمان سپیدان
نقش تغذیه در پیشگیری و کنترل بیماری دیابت و فشارخون بالا
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت سپیدان، در جمع مردم روستای هرایجان بر نقش تغذیه در پیشگیری و کنترل بیماری دیابت و فشارخون بالا تاکید کرد و گفت: الگوی غذایی نامناسب از جمله مصرف زیاد قند، نمک و چربی، مصرف کم میوه و سبزی، مصرف کم حبوبات و مصرف بی رویه فست فودها مهمترین علل ابتلا به این بیماری ها هستند.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان سپیدان، «حمیده رستمی» با اشاره به اینکه پرفشاری خون سبب افزایش خطر حملات قلبی، سکته و نارسایی کلیه می شود، افزود: فشارخون بالا و کنترل نشده می تواند منجر به نابینایی، نامنظمی ضربان قلب و نارسایی قلبی شود.
رستمی با تاکید بر اینکه باید مصرف فیبر را در رژیم غذائی از طریق مصرف بیشتر سبزی و میوه ها، حبوبات و نان های سبوس دار افزایش داد گفت: فیبرهای محلول موجود در میوه هایی مثل سیب، آلو و مرکبات و غلاتی نظیر جو دو سر و انواع حبوبات، سبب پایین آوردن کلسترول خون می شود و به میزان زیادی به کاهش وزن و پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت کمک می کند.