• 1401/07/24
  • - تعداد بازدید: 70
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان سپیدان

غذا برای همه، هیچ کس نباید فراموش شود

هر ساله 24 مهرماه روز جهانی غذا نامیده شده است که امسال سازمان جهانی خوارو بار کشاورزی (FAO ) با توجه به شرایط روز دنیا شعار این روز را"Leave NO ONE behind غذا برای همه، هیچ کس نباید فراموش شود." نامگذاری کرده است .

هر ساله 24 مهرماه روز جهانی غذا نامیده شده است که امسال سازمان جهانی خوارو بار کشاورزی (FAO ) با توجه به شرایط روز دنیا شعار این روز را"Leave NO ONE behind غذا برای همه، هیچ کس نباید فراموش شود." نامگذاری کرده است . طبق بیانیه FAO با توجه به همه گیری کووید-19 ، تغییر اقلیم ، افزایش قیمت ها و تنش های بین المللی و تاثیر موارد مذکور بر امنیت غذایی باید شرایطی را فراهم کرد تا تک تک افراد و در همه جا و مستمر به غذای مغذی و کافی دسترسی داشته باشند . افزایش چشمگیر قیمت مواد غذایی در جهان باعث شده است تا میلیون ها نفر در سراسر جهان توانایی پرداخت هزینه ی یک رژیم غذایی سالم را نداشته باشند و این امر آنها را در معرض خطر بالای ناامنی غذایی و سوء تغذیه قرار می دهد .

این موضوع همواره از مهم ترین دغدغه های دولت ها بوده، بنابراین برای برقراری امنیت غذایی، باید شیوه تهیه، تولید و مصرف مواد غذایی را به سمت برنامه های غذایی پایدار سوق داد .

«برنامه های غذایی پایدار» برنامه هایی هستند که با کمترین اثرات زیست محیطی، به تحقق امنیت غذا و تغذیه کمک و زندگی سالم را برای نسل های حاضر و آینده فراهم می کنند .

یکی از این رویکردهای جهانی برای مبارزه با گرسنگی و تامین امنیت غذایی، کاهش ضایعات و هدر رفت غذاست؛ ضایعات مواد غذایی نه تنها منجر به آسیب به منابع طبیعی و محیط زیست می شود ، بلکه موجب هدر رفت نیروی کار، سرمایه های مالی و منابع گرانبها مانند آب ، دانه ها، خوراک و دیگر موارد نیز می شود.

 

در همین راستا راهکارهای زیر به منظور کاهش ضایعات و بازیابی مواد غذایی بسیار موثر خواهد بود:

پرهیز از خریدهای اضافی: همیشه پیش از خرید، نگاهی به‌ محتویات درون یخچال و کابینت ‌های خود بیندازید و لیست خرید خود را بر اساس موجودی کنونی ‌تان تهیه کنید تا بدانید نیازهای واقعی شما چیست؛ همچنین به ‌اندازه ظرفیت یخچال تان خرید کنید تا مواد اضافه در معرض هوای گرم نباشند و خراب نشوند.

ذخیره صحیح مواد غذایی: غذای فاسد یا خراب، یکی از اصلی ‌ترین مشکلات ایجاد ضایعات غذایی است؛ بنابراین توصیه می شود مواد غذایی به گونه ای در یخچال چیده شوند که خوراکی های با ماندگاری کمتر، در دسترس تر باشد و زودتر مصرف شود، همچنین هنگام خرید مواد غذایی جدید از فروشگاه، تمام وسایل قدیمی موجود در کابینت خود را جلو و در دسترس قرار دهید و مواد جدید را به عقب ببرید با در دسترس قرار دادن گزینه ‌های قدیمی‌ تر، خطر فاسد شدن یا کپک ‌زدن این مواد بسیار کمتر می ‌شود.

فرآوری کردن مواد غذایی اضافی: بیشتر اوقات به دلیل ماندگی غذا، مجبور می شوید آن را دور بریزید در حالی که می توانید پیش از فاسد شدن، آنها را فرآوری کنید. به طور مثال:

می توانید میوه های کهنه را بپزید و به صورت کمپوت یا مربا مورد استفاده قرار دهید.

نان های خشک را با سبزی های معطر و ادویه ها مزه دار کنید و پس از خرد کردن آنها را روی سالاد یا سوپ بریزید.

شیری که به تاریخ انقضای آن نزدیک شده است را به پنیری تازه و یا ماست تبدیل کنید.

از مازاد سبزی برای تهیه سبزی خشک استفاده نمایید.

غذا رسانی به مردم محروم: جمع‌ آوری مواد غذایی سالم و دست ‌نخورده و اهدای آن به افرادی که با نا امنی غذایی دست و پنجه نرم می‌ کنند.

« مریم جلوداری» مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت سپیدان 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 67859
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید