• 1401/09/12
  • - تعداد بازدید: 69
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان سپیدان

توصیه های کلی برای سالمندان مبتلا به سو تغذیه

پیر شدن و سالخوردگی با کاهش تدریجی فعالیت‌های فیزیکی و افزایش بیماری‌های مزمن همراه می‌شود. به نظر می‌رسد که بهبود تغذیه سالمندان تا حد زیادی قادر است از این مشکلات پیشگیری کند و یا از شدت تاثیر آن بکاهد. به همین دلیل مسائل پزشکی و بهداشتی از جمله وضعیت تغذیه سالمندان در حفظ سلامتی این عزیزان مهم است.

پیر شدن و سالخوردگی با کاهش تدریجی فعالیت‌های فیزیکی و افزایش بیماری‌های مزمن همراه می‌شود. به نظر می‌رسد که بهبود تغذیه سالمندان تا حد زیادی قادر است از این مشکلات پیشگیری کند و یا از شدت تاثیر آن بکاهد. به همین دلیل مسائل پزشکی و بهداشتی از جمله وضعیت تغذیه سالمندان در حفظ سلامتی این عزیزان مهم است.

 
 


توصیه‌هایی برای تغذیه سالمندان

مصرف روزانه مقدار مناسب و لازم از انواع لبنیات توصیه می شود.

جگر، انواع گوشت، انواع حبوبات مثل عدس، نخود سبز، نان سبوس دار مانند نان جو و سنگک، شیر و لبنیات در رژیم غذایی فرد سالمند گنجانده شود .

روزانه 8-6 لیوان مایعات ( آب، شیر، چای، دوغ، آب میوه طبیعی)  بنوشند.

روزانه به طور مرتب 2 تا 4 سهم میوه و 3 تا 5 سبزی سهم مصرف کنند. در صورت مشکلات گوارشی و دندانی به صورت پخته مصرف شوند.

میزان میوه و سبزی مصرفی نباید در حدی باشد که سبب کاهش اشتها و یا مشکلات گوارشی شود. همچنین در این گروه از سالمندان به خصوص در صورت وجود مشکلات دندانی و گوارشی بهتر است سبزی ها به شکل پخته همراه با کمی روغن زیتون و یا انواع پنیر برای هضم راحت تر و انرژی بیشتر و میوه ها به شکل کمپوت مصرف شود .

برای افزایش اشتها در سالمندان لاغر غذا در بشقاب بزرگترکشیده شود و از سبزی های رنگی (هویج، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای) در غذا استفاده شود .

استفاده از غذاهایی که تهیه آنها آسان است مانند فرنی، ماست و خیار حاوی کشمش و گردو، شیربرنج، پوره تخم مر غ و سیب زمینی و شله زرد برای تکمیل انرژی دریافتی توصیه می شود.

استفاده از غذاها و نوشیدنی های غنی شده ( با انواع ویتامین ها و املاح) مثل شیر و دوغ غنی شده با ویتامین D توصیه می شود.

غذاها بهتر است به شکل خرد شده و یا نرم و پوره شده استفاده شوند. در زمان غذا خوردن نیز باید بدن در وضعیت مناسب، در حالت نشسته و راست قرار داشته باشد .

 
«مریم جلوداری» - مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت سپیدان 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 70333
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید