• 1401/09/05
  • - تعداد بازدید: 53
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان سپیدان

توصیه های تغذیه ای برای کودکان دچار اضافه وزن و چاقی

اضافه وزن و چاقی به ذخیرهٔ بیش از حد چربی در بدن گفته می‌شود که می‌تواند در هر سنی دیده شود. در حال حاضر، اضافه وزن و چاقی در کودکان یکی از مشکلات تغذیه‌ای شایع و رو به افزایش است. اضافه وزن و چاقی در کودکان زمینه‌ساز ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر از جمله چربی خون بالا، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی عروقی و انواع سرطان‌هاست.

اضافه وزن و چاقی به ذخیره بیش از حد چربی در بدن گفته می‌شود که می‌تواند در هر سنی دیده شود. در حال حاضر، اضافه وزن و چاقی در کودکان یکی از مشکلات تغذیه‌ای شایع و رو به افزایش است. اضافه وزن و چاقی در کودکان زمینه‌ساز ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر از جمله چربی خون بالا، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی عروقی و انواع سرطان‌هاست.
 
 

راهکارهایی برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در کودکان

از برنج قهوه ای، نان های سبوس دار، گندم، جو و بلغور در غذاهای مختلف به عنوان بخشی از نان و غلات مصرفی روزانه استفاده شود.
از شیر و لبنیات پاستوریزه کم چرب ( ماست کم چرب، پنیر کم چرب ) در وعده های غذایی کودک استفاده گردد.
روزانه از صبحانه سالم با ارزش غذایی مناسب مانند نان سبوس دار و پنیر کم چرب و گردو، خیار و گوجه فرنگی و شیر پاستوریزه کم چرب استفاده شود.
سبزی و سالاد در وعده های غذایی همراه با چاشنی های سالم مثل آب لیمو، آبغوره، آب نارنج، روغن زیتون و یا سس های کم چرب مصرف شود .
مصرف شیرینی بخصوص شیرینی های تر و خامه ای، کیک، کلوچه، بیسکویت، شکلات، پاستیل، مارشمالو، ژله، پیراشکی، دونات محدود گردد و به جای آن از بیسکویت ها و شیرینی های ساده و بدون خامه و شکلات در حد کم استفاده شود .
از انواع میوه های تازه مانند سیب، گلابی، پرتقال، موز، زرد آلو، طالبی، انبه و یا هر نوع میوه دیگری که در دسترس است و سبزی های تازه مانند هویج، کدو حلوایی، انواع فلفل، سبزی های برگ سبز(اسفناج ، کاهو)، گوجه فرنگی، خیار، انواع کلم و دیگر سبز ی ها بر اساس سن کودک به عنوان میان وعده داده شود .

از مصرف نوشابه های گازدار، نوشیدنی های شیرین مثل ماءالشعیر و دلستر، آبمیوه های صنعتی و شیرهای طعم دار مانند شیرکا کائو و شیرنسکافه که حاوی قند افزوده هستند، در کنار غذاهای اصلی و میان وعده ها اجتناب گردد .

غذاهای شور از جمله غلات حجیم شده ( مانند پفک، پفیلا و چی توز )، آجیل شور، چیپس، انواع شور نظیر خیار شور، کلم شور، ماهی دودی، سوسیس و کالباس مصرف نشود .

از مصرف بی رویه انواع شیرینی ها، شکلات ها، آب نبات ها، کیک های شکلاتی، بیسکوئیت های کرم دار، بستنی ها و نوشیدنی هایی که قند افزوده دارند، باید اجتناب شود .

مصرف غذا های چرب و سرخ شده کاهش یافته و از غذاهای آب پز، تنوری، بخارپز و یا کبابی بیشتر استفاده گردد .

از حداقل روغن مایع در تهیه غذاها استفاده شود .

مصرف خامه، سرشیر، پنیرخامه ای، کره، ماست پر چرب و خامه ای، شیر پرچرب و بستنی کاهش یابد .

از گوشت های کم چرب مانند گوشت قرمز کم چربی، مرغ بدون پوست و ماهی به جای گوشت های پرچرب استفاده شود. 
 
 « مریم جلوداری» مسئول واد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت سپیدان 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 69950
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید