• 1403/02/04
  • - تعداد بازدید: 82
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان سپیدان

بیشتر بدانیم: چند باور رایج، اما نادرست درمورد بیماری های روانپزشکی

 

باور نادرست اول: آدمهای افسرده و مضطرب اراده ضعیفی دارند .

افسردگی و اضطراب ناشی از اراده ضعیف نیستند, بلکه این اختلالات روانشناختی هستند که عوامل متعددی از جمله عوامل زیستی، روانی و اجتماعی در بروز آنها نقش دارند. به عبارت دیگر، این اختلالات نتیجه تعامل پیچیده‌ای از عوامل مختلف هستند و نباید به سادگی به عوامل فردی مانند اراده ضعیف نسبت داده شوند.

باور نادرست دوم: کاهش دقت و تمرکز و فراموشی ربطی به افسردگی ندارد .

اختلال تمرکز و کاهش حافظه علایم اصلی افسردگی هستند. در واقع، این مشکلات ممکن است در افراد مبتلا به افسردگی رخ دهند. بنابراین، علایم مانند کاهش توانایی تمرکز، مشکلات حافظه و کارکردهای شناختی ضعیف ممکن است به عنوان بخشی از علائم افسردگی مشاهده شوند.

باور نادرست سوم: برخی از مردم فکر می‌کنند که اگر فردی تمایل به خودکشی داشته باشد، نباید درباره آن سوال کرد.

اما تحقیقات نشان می‌دهند که مواجهه مستقیم و با احترام با فردی که در معرض خطر خودکشی است و بررسی نقشه خودکشی او، می‌تواند بسیار مهم و حیاتی باشد. به جای سرزنش کردن و ابراز واکنش‌های منفی، بهتر است او را تشویق به مراجعه به روانشناس یا روانپزشک کنیم.

باور نادرست چهارم:مصرف مشروبات، مواد مخدر و دخانیات باعث آرامش و احساس خوب میشود .

مصرف مواد مخدر نمی‌تواند بهبودی در اضطراب و افسردگی به ارمغان آورد. در واقع، مصرف مواد ممکن است در ابتدا تأثیرات مثبت کوتاه‌مدتی مانند سرخوشی و بی‌خیالی ایجاد کند، اما این تأثیرات در طولانی مدت بی‌اثر می‌شوند و یا به روانی و عصبی شدن منجر می‌شوند.

 

زینب دمیری مسئول سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد شبکه بهداشت و درمان شهرستان سپیدان

  • گروه خبری : پیام سلامت,اخبار
  • کد خبری : 100004
کلیدواژه