شبکه بهداشت و درمان سپیدان
برگزاری کارگروه سلامت و امنیت غذایی سپیدان با محوریت پیشگیری و کنترل پشه آئدس
کارگروه سلامت و امنیت غذایی سپیدان با محوریت پیشگیری و کنترل پشه آئدس، با حضور معاون فرماندار، رئیس مرکز بهداشت و روسای ادارات شهرستان در محل فرمانداری، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان سپیدان، رئیس مرکز بهداشت، با اشاره به مشاهده پشه آئدس در شهر های جنوبی کشور و ابتلا تعدادی از هم استانی ها و احتمال انتقال پشه به شهرستان سپیدان با توجه به گردشگری و تعداد زیاد مسافر از شهرهای جنوبی کشور، بر لزوم برنامه ریزی و اجرای مداخلات لازم در راستای پیشگیری از استقرار پشه آئدس در شهرستان تاکید کرد.
«رضا امیری» وجود لاستیک های فرسوده پراکنده شده، تالابهای کوچک، زبالهها و پسماندهایی که در فضای باز با رطوبت و آب در ارتباطند را عوامل خطرناکی در تولید مثل این پشه ناقل مهاجم و انتقال بیماری، عنوان و بر لزوم آموزش و آگاهسازی عموم مردم و حساسسازی آنان در راستای کنترل پایدار و مدیریت محیط زیست، تاکید کرد.
مسئول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت، با بیان اینکه تب دانگ یک بیماری ویروسی است که توسط گزش پشه آئدس منتقل می شود گفت: این بیماری در کشورهای عربی خلیج فارس مانند امارات متحده عربی و عمان و در کشورهای پاکستان، هند و عربستان و بسیاری از مناطق گرمسیری جهان وجود دارد.
«مهین معینی» افزود: تب، سردرد شدید، درد مفاصل، استخوان ها و عضلات، درد پشت چشم، بی اشتهایی و استفراغ، درد شدید شکم، خونریزی از بینی و دهان، اختلال در تنفس، علائم شوک به دلیل کم آبی بدن (افت شدید فشارخون)، کاهش سریع پلاکت های خون و افزایش غلظت خون از علایم ابتلا به تب دانگ است.
نظارت بر مخازن آب و آموزش عشایر، نظارت های مستمر بهداشت محیط بر تفرجگاه ها، جمع آوری لاستیک های کهنه ، بهسازی مخروبه ها و گودال های آب از جمله مصوبات این کارگروه در راستای پیشگیری از استقرار و تولید مثل پشه آئدس بود.