• 1401/08/23
  • - تعداد بازدید: 48
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان سپیدان

اهمیت رژیم غذایی در کنترل دیابت

رژیم غذایی مناسب، نیازهای روزانه فرد از جمله انرژی و مواد مغذی را تامین می کند و باید به همراه آن قند خون، چربی خون ، فشار خون و وزن افراد مبتلا به دیابت کنترل شود.

اهمیت رژیم غذایی در کنترل دیابت چیست؟


رژیم غذایی مناسب، نیازهای روزانه فرد از جمله انرژی و مواد مغذی را تامین می کند و باید به همراه آن قند خون، چربی خون ، فشار خون و وزن افراد مبتلا به دیابت کنترل شود. هدف از تنظیم رژیم غذایی در افراد دیابتی کنترل قند خون، چربی خون و وزن بدن و همچنین تنظیم زمان مصرف وعده های اصلی و میان وعده ها به منظور پیشگیری از تغییر قند خون در افرادی است که دارو مصرف می کنند. با رعایت یک رژیم غذایی منظم می توان به پیشگیری و درمان عواقب مزمن دیابت مانند بیماری های کلیوی، فشارخون بالا و بیماری های قلبی عروقی کمک نمود.

 

توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری و کنترل بیماری دیابت :

غذا در دفعات زیاد و حجم کم استفاده شود.

مصرف نان های سفید و برنج کاهش یافته و نان های سبوس دار و حبوبات جایگزین آنها شوند.

حداقل 5 واحد از میوه ها و سبزی ها در روز مصرف شود.

مصرف روغن های جامد، غذاهای آماده و سرخ شده و همچنین چربی های موجود در منابع غذایی حیوانی ( کره، خامه، گوشت قرمز و فراورده های آن ) کاهش داده شود.

دریافت نمک ( سدیم ) و غذاهای شور و کنسرو شده کاهش یابد.

مصرف قندهای ساده ( قند و شکر ، شکلات ، نقل ، شیرینی ها و...) کاهش داده شود .

عسل دارای قند ساده است و مصرف آن باید محدود شود.

مصرف شیرین کننده های مصنوعی و جایگزین های شکر از راهکارهای مناسب جهت کاهش مصرف قند می باشد .

افراد دیابتی می توانند برنج را به صورت روزانه و به مقدار متعادل مصرف نمایند. اما بهترین راه کاهش مصرف برنج و نان سفید، جایگزین کردن آنها با حبوبات و نان های سبوس دار است.

فرد دیابتی می تواند روزانه مقدار متعادلی از انواع میوه ها را مصرف کند .

افراد دیابتی منابع غذایی حاوی روی، ویتامین C (مرکبات و سبزی های تازه ) و ویتامین A (زردآلو، هلو، گوجه فرنگی و هویج ) را در رژیم غذایی خود بگنجانند زیرا این مواد حساسیت به انسولین را افزایش می دهند .

از جمله باورهای غلط در مورد افراد دیابتی در جامعه می توان به مواردی از قبیل "فرد دیابتی به هیچ وجه نباید برنج یا سیب زمینی یا میوه مصرف نماید" یا "مواد غذایی تلخ باعث کاهش قند خون می شوند" اشاره نمود که نبایستی به آنها توجه کرد.

مریم جلوداری - کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان سپیدان

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 69252
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید