شبکه بهداشت و درمان سپیدان
در روستای برشنه تاکید شد: نقش تغذیه در پیشگیری و کنترل بیماری دیابت
کارشناس تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت رئیسی سپیدان، از برگزاری جلسه آموزشی نقش تغذیه در پیشگیری و کنترل بیماری دیابت در روستای برشنه خبر داد و گفت: رعایت رژیم غذایی، پیشگیری از اضافه وزن و افزایش فعالیت فیزیکی، سه اصل مهم در پیشگیری و کنترل بیماری دیابت است.
کارشناس تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت رئیسی سپیدان، از برگزاری جلسه آموزشی نقش تغذیه در پیشگیری و کنترل بیماری دیابت در روستای برشنه خبر داد و گفت: رعایت رژیم غذایی، پیشگیری از اضافه وزن و افزایش فعالیت فیزیکی، سه اصل مهم در پیشگیری و کنترل بیماری دیابت است.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان سپیدان، «فاطمه فرهنگ» افزود: بیماری دیابت یک نوع اختلال در سوخت و ساخت بدن است به طوری که بدن قادر به استفاده کامل از قند نمی باشد. این بیماری یک بیماری خاموش ولی پیشرونده است که به تدریج تمامی بافت های بدن را درگیر می کند و ممکن است فرد دیابتی سال ها از ابتلا خود به این بیماری بی خبر باشد. از علائم اولیه دیابت پرخوری، تشنگی، کاهش وزن و پرادراری را میتوان نام برد.
فرهنگ ادامه داد افراد دیابتی می بایست از مصرف مواد غذایی با سدیم بالا نظیر غذاهای شور، کالباس، سوسیس، پنیر پیتزا، چیپس، پفک و غذاهای کنسروی مواد غذایی پر چرب حاوی کلسترول بالا و یا اسیدهای چرب ترانس مثل لبنیات پرچرب، کره، خامه، غذاهای سرخ شده، گوشت های قرمز پرچرب و روغن جامد و مواد غذایی حاوی قندهای ساده نظیر قند و شکر، عسل، مربا، انواع شیرینی ها، نوشابه های گازدار، انواع بستنی و آب میوه های تجاری پرهیز نمایند و از سبزی ها به خصوص سبزیجات تیره رنگ و برگ دار ، میزان متعادلی از میوه ها، حبوبات، نان های سبوس دار مانند نان سنگک، شیر و ماست کم چرب، روغن زیتون، گردو، ماهی و غذاهای دریایی به میزان بیشتری استفاده نمایند .
کارشناس تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت رئیسی اضافه وزن و چاقی را نیز زمینه ساز بیماری دیابت عنوان و خاطر نشان کرد: افرادی که با اضافه وزن مواجهاند حتما باید نسبت به کاهش وزن خود از طریق کاهش کالری مصرفی و افزایش فعالیت بدنی اقدام نمایند؛ همچنین فعالیت فیزیکی متوسط به صورت حداقل 5 روز در هفته و به میزان 30 دقیقه در روز نیز توصیه میشود.
نظر دهید