توصیه های تغذیه ای ویژه داوطلبان کنکور
تغذیه نقش مهمی در آمادگی ذهنی داوطلبان کنکور دارد و بهتر است کنکوری های عزیز از چند روز مانده به این آزمون سرنوشت ساز، از مواد غذایی مناسبی استفاده نمایند.
تغذیه نقش مهمی در آمادگی ذهنی داوطلبان کنکور دارد و بهتر است کنکوری های عزیز از چند روز مانده به این آزمون سرنوشت ساز، از مواد غذایی مناسبی استفاده نمایند.
داوطلبان بایستی ازکربوهیدرات های مرکب که سرعت کمتری در هضم دارند مانند نان، ماکارونی، جو و غلات سبوس دار و از غذاهای اسفناج و سویای پخته یا سبزیجات با برگ های سبز استفاده نمایند که وجود منیزیم در این مواد غذایی باعث بر طرف شدن سردرد و خستگی می شود.
شیر ماده غذایی است که در زمان خواب شبانه باعث کاهش استرس می شود و لازم است داوطلبان عزیز قبل از خواب یک لیوان شیر ولرم بنوشند.
مصرف سبزیجاتی مثل کرفس، هویج و ریحان و البته خوردن آنها به صورت خام، تاثیر بسیاری در کاهش استرس دارند .
داوطلبان بایستی از پرخوری پرهیز نمایند زیرا باعث کسالت و بیحالی و عدم تمرکز شود، در طی روز آب کافی صرف شود و از مصرف غذاهای پرچرب و شیرین پرهیز نمایند.
داوطلبان صبحانه را کامل و ناهار و شام را به اندازه صرف نمایید، و از مصرف سوسیس، کالباس، همبرگر و پیتزا، پفک و چیپس و سیب زمینی سرخ کرده پرهیز نمایند.
در صبحانه روز آزمون از نان، پنیر، گردو، خرما و آب پرتقال طبیعی استفاده و اگر به چای عادت دارید، چای کمرنگ میل کنید، روز امتحان کره و مربا نخورده ، قند و شکر هم کمتر مصرف نمایید، زیرا چرب است و شیرینی مربا ممکن است در ساعات آزمون باعث پایین آمدن قند خون گردد، همچنین مصرف عسل طبیعی مطلوب است .
لازم است تمامی داوطلبان بطری آب و چند عدد شکلات همراه داشته باشند تا در صورت افت قند خون که با ضعف و لرزش همراه هست، سریعا میل نمایند.
مریم جلوداری – مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت سپیدان
نظر دهید