شبکه بهداشت و درمان سپیدان
توصیه های تغذیه ای به جوانان در زمان ابتلا به بیماری COVID-19
توصیه های تغذیه ای به جوانان در زمان ابتلا به بیماری COVID-19
1. مصرف روزانه کربوهیدرات های پیچیده ازجمله برنج بویژه برنج قهوه ای ، انواع نان سبوس دار) جو و سنگ (و ماکارونی ترجیحا سبوس دار، رشته و غلات صبحانه به منظور تامین بخش عمده انرژی و برخی از مواد مغذی .
2. مصرف منابع غنی از پروتئین به منظور سالم و قدرتمند نگه داشتن عضلات تنفسی، بهترین منابع پروتئین ها شامل انواع گوشت ها) قرمز، مرغ، ماهی و طیور(، انواع حبوبات)لوبیا، ماش، عدس، نخود باقلا(، تخم مرغ، انواع لبنیات پاستوریزه )پنیر، شیر، ماست، کش و دوغ( و انواع آجیل های بدون نمک
3. مصرف روغن های گیاهی به میزان متعادل جهت تامین انرژی و تامین اسیدهای چرب ضروری و ویتامین های محلول در چربی .
4. نوشیدن آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات مانند شیر و دوغ به صورت روزانه و به میزان 8 لیوان جهت دفع سموم و حفظ ایمنی و رقیق سازی ترشحات مجاری هوایی .
5. مصرف 6-4 وعده غذایی کوچک و با حجم کم در طول روز به جای 3-2 وعده غذایی حجیم
6. کاهش مصرف غذاهای حاوی مقادیر زیاد چربی و نمک مانند غذاهای کنسروی و سوسیس و کالباس جهت جلوگیری از ایجاد التهاب در بدن
7. مصرف منابع غنی از ویتامین A و ویتامین E
منابع غذایی حاوی ویتامین Aشامل : جگر ، قلوه ، زرده تخم مرغ ، مرغ ، شیر و لبنیات ، میوه ها و سبزی های زرد و نارنجی
منابع غذایی حاوی ویتامین E شامل : انواع روغن های گیاهی نظیر کانولا ، گلرنگ ، آفتابگردان ، کشمش ، انواع آجیل )فندق، بادام، گردو(، اسفناج، کلم پیچ، سویا و سیب زمینیID - تغذیه جوانان در زمان ابتلا به بیماری 19
8. دریافت مناسب منابع ویتامین D از منابع غذایی )ماهی های چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ( و قرار گرفتن در مقابل نور مستقیم آفتاب به مدت 10 تا 15 دقیقه به صورت روزانه .
9. مصرف منابع غنی ویتامین C شامل : انواع فلفل، سبزی های برگ سبز مانند اسفناج و سبزی خوردن، توت فرنگی، گریپ فروت، گوجه فرنگی، انبه، لیمو، انواع کلم،گل کلم، سیب زمینی، مرکبات، کیوی و دیگر میوه ها و سبزی های تازه
10. مصرف منابع غنی از آهن گوشت قرمز، مرغ و ماهی ، انواع سبزی ها، حبوبات، میوه های خشک شده
11. مصرف منابع غنی از ZN( روی ) نظیر شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، غلات کامل، حبوبات و تخم مرغ جهت تقویت سیستم ایمنی .
نظر دهید