• 1403/08/29
  • - تعداد بازدید: 28
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان سپیدان

بیشتر بدانیم: مهارت نه گفتن در نوجوانان ( قسمت دو)

راهکارهای مهم و کاربردی در تقویت مهارت نه گفتن در نوجوانان 

1. آموزش مهارت‌های ارتباطی

بالا بردن مهارت‌های گفتاری و گوش‌دادن به صحبت نوجوانان کمک می‌کند آن‌ها نظرات خود را با احترام و به شکل موثرتری اعلام کنند. نوجوانان را تشویق کنید که پیش از گفتن حرفی، به دقت فکر کنند. اهمیت احترام به دیگران و آگاهی از تأثیر کلام بر روابط را به نوجوانان آموزش دهید. آموزش نحوه بیان نظرات به شیوه محترمانه و کارآمد به نوجوانان کمک می‌کند تا درخواست‌ها را به دیگران مناسب‌تر بیان کرده و در مواجهه با نیازها و مرزهای شخصی خود قاطعانه عمل کنند. از مثال‌های واقعی استفاده کنید تا نوجوانان بفهمند که گاهی نه گفتن می‌تواند بهترین گزینه باشد.

2. تقویت خودآگاهی

توسعه خودآگاهی در نوجوانان، آنان را قادر می‌سازد تا مرزها و ارزش‌های شخصی خود را بهتر درک کنند و بر اساس آنها تصمیم بگیرند همچنین کمک می‌کند تا ارتباط عمیق‌تری با احساسات و نیازهای خود داشته باشند و در نتیجه، به نحوه بهتری نه گفتن را درک و اجرا کنند. وقتی نوجوان به مرحله خودآگاهی و خودشناسی برسد، می‌تواند تصمیمات بهتری بگیرد.

3. تربیت به مدیریت استرس

مهارت‌های مدیریت استرس به نوجوانان کمک می‌کند تا در مواجهه با فشارها، بهترین تصمیم ها را بگیرند و به سلامت روانی خود اهمیت بیشتری بدهند. این آموزش به نوجوانان کمک می‌کند تا در مواقع چالش‌برانگیز، استرس را کاهش دهند و بهتر با فشارها برخورد کنند. مدیریت نکردن استرس منجر به هیجانات منفی می‌شود، پس والدین و مربیان گرامی باید به این موضوع اهمیت بدهید و راهکارهای مفید و کاربردی را به نوجوانتان بیاموزید.

4. آموزش مهارت مذاکره

آموزش مهارت‌های مذاکره به نوجوانان این امکان را می‌دهد که در مواجهه با موقعیت‌های مختلف، درخواست‌ها و انتظارات را به شیوه‌هایی مطلوب و متعادل بیان کنند. یکی از مهمترین راه های تقویت مهارت مذاکره گوش دادن فعال، دقت و توجه در این زمینه است و با آموزش این مهارت می‌توان با فشارها مقابله و از وضعیت‌های ناخواسته دوری کرد .

5. تشویق به تعاملات و اعتراضات مثبت

ایجاد تعاملات مثبت و انگیزشی با نوجوانان، تشویق نوجوانان به اعتراضات مثبت و بیان نظرات به شیوه‌ای که با احترام همراه باشد؛ باعث تقویت مهارت نه گفتن، افزایش اعتمادبه‌نفس و افزایش احترام به دیگران و بهبود روابط آنان می‌شود.

6. آموزش هوش هیجانی

آموزش هوش هیجانی به نوجوانان کمک می‌کند تا درک بهتری از احساسات خود و دیگران پیدا کنند. در نتیجه بهترین راهکارها را برای نه گفتن به‌ دست بیاورند. این ویژگی کمک می‌کند تا چیزهای بیشتری را یاد بگیرند، مهارت نه گفتن در نوجوانان تقویت شود و به موفقیت‌های بیشتری برسند و حس و حال بهتری داشته باشند.

7. پشتیبانی از اعتماد به نفس

حمایت و ترغیب نوجوانان نقش مهمی در تقویت اعتمادبه‌نفس و اجرای مؤثرتر “مهارت نه‌ گفتن” دارد. هرچه نوجوان اعتماد به نفس بیشتری داشته باشد بهتر می‌تواند تصمیم گیری کند زیرا احساس قدرت و قابلیت بیشتری پیدا خواهد کرد.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 113096
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید