• 1401/07/24
  • - تعداد بازدید: 67
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان سپیدان

به مناسبت روز جهانی نان: فواید مصرف، شرایط نگهداری و استفاده از نان

در کشور ما انواع مختلفی از نان مانند سنگگ ،لواش ،تافتون ،بربری ونانهای حجیم و نیمه حجیم طبخ می گردد که هر کدام خصوصیات و ویژگی های خاصی دارند و با آرد مخصوص به خود طبخ می گردند .تفاوت اساسی این آردها در مقدار سبوس موجود در آنها ست؛ به دلیل اهمیت تغذیه ای سبوس و خواص فیزیولوژیکی آن، متخصصین تغذیه، مصرف مرتب و روزانه آن را توصیه می نمایند .

در کشور ما انواع مختلفی از نان مانند سنگگ ،لواش ،تافتون ،بربری ونانهای حجیم و نیمه حجیم طبخ می گردد که هر کدام خصوصیات و ویژگی های خاصی دارند و با آرد مخصوص به خود طبخ می گردند .تفاوت اساسی این آردها در مقدار سبوس موجود در آنها ست؛ به دلیل اهمیت تغذیه ای سبوس و خواص فیزیولوژیکی آن، متخصصین تغذیه، مصرف مرتب و روزانه آن را توصیه می نمایند .
 
 

· غلات سبوس‌دار بیشتر از غـلات سبوس‌گیری شده ، در دسـتگاه گوارش می‌ماند و احساس سیری بیشتری به فرد می‌دهنـد که می تواند در کنترل وزن و پیشگیری از چاقی موثر باشد .

· سبوس گندم جزء فیبرهای غذایی نامحلول است که در جلوگیری از یبوست و سایر بیماری های روده بزرگ تاثیر زیادی دارند .

· فیبر موجود در سبوس با اتصال به اسیدهای صفراوی یا چربی ها از جذب کلسترول و چربی مواد غذایی جلوگیری می کنند که این امر باعث کاهش چربی خون شده و بطور غیر مستقیم از بروز بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری می کند .

· مصرف نان های سبوس دار در مقایسه با نان های سفید به آهستگی قند خون را بالا می برد و در نتیجه می تواند به کنترل قند خون و پیشگیری از ابتلا به دیابت کمک کند .

· سبوس جزء مواد غذایی مطلوب برای باکتری‏های مفید روده است که علیه امراض میکروبی روده اقدام می‏کند و سیستم ایمنی بدن را فعال می‏کند .

· نان سبوس دار سرشار از منیزیم می باشد که برای عملکرد ماهیچه ها و سیستم عصبی اهمیت دارد و موجب تقویت استخوان ها و سیستم ایمنی بدن می شود .

· آهن ، اسید فولیک و سایر مواد مغذی موجود در نان سبوس دار به بهبود رشد جسمی و ذهنی کودکان کمک می کند .

· اضافه کردن دستی سبوس به نان حین پخت نه تنها تاثیری بر غنی کردن نان نخواهد داشت بلکه مانع جذب برخی مواد معدنی نظیر آهن می گردد .

شرایط نگهداری و استفاده از نان

· از قرار دادن نان داغ در داخل کیسه های پلاستیکی خودداری کنید زیرا این عمل باعث عرق کردن، تسریع در فساد و ایجاد آلودگی با کپک ها و زودتر بیات شدن نان می گردد .

· نان کپک زده را هرگز در نان دور ریز قرار ندهید سموم حاصل از این کپک در تغذیه دام به شیر منتقل شده و باعث احتمال بروز سرطان می گردد .

· از خرید نان های بسته بندی بدون مجوز وزارت بهداشت از سوپرمارکت ها خودداری فرمایید .

· در زمان خرید نان ، به نان تازه و داغ کمی فرصت دهید تا خنک شود. سپس نان ها را در پارچه تمیزی قرار داده و به منزل ببرید.

· هرگـز از روزنامه برای حـمل نان استفاده نکنید زیرا روزنامه ها ممکن است دارای آلودگی میکروبی باشند و نان را آلوده کنند . همچنین جوهر موجود بر روی کاغذ روزنامه حاوی سرب بوده و اثرات سمی و سرطان زایی دارند .

· جهت نگهداری طولانی مدت نان بهتر است آن را به قطعات مناسب هر وعده غذایی برش زده و در کیسه های مخصوص در فریزر قرار دهید .

· از نانوایی های خرید کنید که در تهیه نان از خمیرمایه استفاده می کنند و حداقل ضوابط بهداشت فردی و عمومی را رعایت می کنند .

 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 67866
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید