شبکه بهداشت و درمان سپیدان
آیا می دانید ! یک فرد سالم ، می تواند روزانه یک عدد تخم مرغ مصرف نماید ؟
تخم مرغ سرشار از پروتئین با کیفیت بالا ، قابل جذب و کامل می باشد
17 مهر روز
جهانی تخم مرغ
آیا می دانید ! یک فرد سالم ، می تواند روزانه یک عدد تخم مرغ مصرف نماید ؟
ارزش غذایی تخم مرغ
پروتئین : تخم مرغ سرشار از پروتئین با کیفیت بالا ، قابل جذب و کامل می باشد ( دارای 9 اسدآمینه ضروری است که بدن قادر به ساخت آن نیست )
چربی : هر عدد تخم مرغ تنها 72 کیلو کالری انرژی تولید می کند که این نکته از ویژگی های بارز تخم مرغ می باشد .
ویتامین های B12 ، B6 ، A ، D ، E ، اسید فولیک ، ریبوفلاوین و کولین : تخم مرغ سرشار از ویتامین بوده و نقش بسیار مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارد .
بتاکاروتن : تخم مرغ حاوی بتاکاروتن می باشد که بتاکاروتن از ترکیبات پیش ساز ویتامین A می باشند و در سلامت چشم بسیار حائز اهمیت هستند و بدن انسان قادر به ساخت آن نیست .
مواد معدنی (کلسیم ، فسفر ، سدیم ، پتاسیم ، سلنیوم ، آهن ) : املاح و مواد معدنی موجود در تخم مرغ نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی ، پیشگیری از سرطان و ... دارد .
در زمان خرید تخم مرغ به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
تخم مرغ مصرفی را ترجیحا از فروشگاه هایی که تخم مرغها را در یخچال نگهداری می نمایند خریداری کنید
هرگز تخم مرغ های شکسته، ترکدار و آلوده را خریداری نکنید. در صورتی که تخم مرغ طی حمل به منزل ترک برداشت و یا شکست محتویات آن را در یک ظرف تمیز و درپوش دار ریخته و در یخچال نگهداری و طی حداکثر دو روز آن را مصرف نمایید.
تخم مرغ های بسته بندی شده به روش بهداشتی را خریداری و حداکثر ظرف یک ماه نگهداری از زمان تولید آن در یخچال آنرا مصرف نمایید.
مشخصات تخم مرغ سالم
پوسته باید بدون ترک، تمیز و عاری از هر گونه آلودگی باشد
محتویات تخم مرغ باید فاقد بوی تعفن و عالئم فساد باشد.
در بسته های دارای مشخصات تولید کننده و تاریخ تولید و در داخل یخچال با برودت صفر تا 4 درجه سانتیگراد نگهداری و عرضه شود
به چه افرادی بیشتر توصیه به مصرف تخم مرغ می کنیم؟
1. زنان باردار و شیرده
2. کودکان و نوجوانان در حال رشد
3. ورزشکاران
4. کلیه بزرگسالان سالم
چه افرادی باید در مصرف تخم مرغ احتیاط کنند؟
با توجه به خواص سلامت بخش تخم مرغ مصرف حذف آن از برنامه غذایی در هیچ گروه سنی توصیه نمی شود بلکه باید در موارد محدودیت مصرف، مقدار مصرف آن با نظر پزشک معالج تا حدود 3 عدد در هفته در بیماری های ذیل کاهش یابد
دیابت
فشار خون بالا
بیماری های قلبی- عروقی
در زمان طبخ تخم مرغ چه نکاتی باید مد نظر باشد؟
از مصرف تخم مرغهای خام به علت احتمال وجود آلودگی و ایجاد مسمومیت غذایی بپرهیزید
تخم مرغ را در هنگام مصرف بصورت جداگانه بشکنید تا در صورت مشاهده عالئم فساد آن را مصرف نکنید.
وجود لکه های خون در داخل تخم مرغ عالمت نطفه دار بودن و رشد جنین است که هم از نظر شرعی و هم از نظر بهداشتی مصرف آن جایز نیست
آب پز کردن (به صورت سفیده و زرده کامل سفت شده) از بهترین روش های طبخ تخم مرغ می باشد.
واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت سپیدان
نظر دهید